2.SML/SKL> Mladinci prvaki, kadeti 4.

Mladinci in kadeti so skupno prvenstvo 2.SML/SKL končali na 2. mestu.

V zadnjem krogu, ko je bilo že vse odločeno, sta selekciji gostovali v Kopru.

Mladinci so prvenstvo končali, kot najboljša ekipa lige. Tekma v zadnjem krogu v Kopru je bila le prestižnega pomena, saj domači bližje kot na 9 točka zaostanka niso mogli seči. Ekipa sicer ni bila popolna, saj je del igralcev v istem času igral za člansko mošptvo v 3.SNL. Prvi polčas je minil brez zadetkov. po vodstvu Brinja v drugem polčasu se je igra razživela in do konca tekme so padli še štirje zadetki. Žal zadnji malo pred koncem ravno v mrežo Brinja, za zmago Kopra s 3:2.
Po zadnji prvenstveni tekmi je trener Goran Markovič povedal: "Zadnja tekma proti FC Koper pred časom ni odločala o končni lestvici, zato smo je odigrali sproščeno, predvsem pa velja omeniti, da je kar nekaj fantov prve ekipe manjkalo zaradi njihove prisotnosti za člansko ekipo. Kljub porazu bi rad fantom čestital za celotno sezono in na koncu 1. mesto v mladinski ligi, kar do sedaj ni uspelo še nobeni ekipi. Ta ekipa je imela pred seboj ogromno izzivov, saj smo morali velikokrat iskati rešitve, ki jih pred sezono nismo načrtovali. KLjub vsem težavam, so fantje bili izjemni in še enkrat dokazali, da imamo kar nekaj fantov na katere lahko računamo v članski ekipi, ki si želi preboja v 2. ligo. Na koncu še velika zahvala staršem, ki so nas spodbujali na vseh tekmah in nam bili v oporo, tudi ko ni zgledalo vse skupaj kot smo si želeli. Sedaj nas čaka zaslužen počitek, da napolnimo baterije za naslednjo sezono, ki bo za nas zelo zahtevna. "

Kadeti so po visokem zaostanku v prvem polčasu, drugega odigrali veliko boljše in ga dobili v svojo korist, dvakrat je zadel Jan Tibola. Kljub temu pa so skupno morali priznati premoć s 4:2.
Po tekmi je trener selekcije Borut Antončič povedal: "Kljub temu, da je šlo za zadnjo tekmo, ki praktično ni odločala o ničemer, smo bili pred tekmo odločeni, da se prikažemo v čim boljši luči. Žal se nam v prvem polčasu, ni izšlo kot smo se dogovorili, sicer v polju nismo delovali slabo, smo pa na drugi strani prejeli tri naivne zadetke in na odmor odšli z zaostankom. V drugem polčasu smo prikazali pravi obraz, si pripravili kar nekaj priložnosti, ob tem dvakrat zadeli in popravili vtis iz prvega dela. Čestitke fantom za vztrajnost in predvsem za prikazano igro v drugem delu."

Ekipi sta dolgo časa dihali za ovratnik Kopru v boju za skupno 1. mesto vendar na koncu morali priznati, da so bili Primorci skupno tokrat boljši. Nogometašem Brinja motiva v naslednji sezoni ne bo manjkalo, cilj pa jasen.