U-15> Postavljen izziv prihodnjim generacijam

Minulo soboto smo v Grosupljem doživeli pravi nogometni praznik.

BRINJE GROSUPLJE : A2S CELJE 2 : 1; 6:6 po kazenskih strelih

Selekcija starejših dečkov U-15 se je na grosupeljskem stadionu v Športnem parku Brinje v drugi finalni tekmi pomerila z vrstniki A2S Celja. Pred izjemno kuliso več kot 500-tih navijačev so nogometaši obeh ekip prikazali zelo zanimivo čvrsto igro.

Zmaga na tekmi po rednem igralnem času je pripadla nogometašem Brinja Grosuplja z 2:1, kar je bil identičen izid ob zmagi Celja pred tednom dni.

O naslovu državnega prvaka so odločali kazenski streli, ki so jih v 5. seriji z obrambo celjskega vratarja dobili Celjani.

Potek tekme in sezone je opisal trener Goran Markovič: "Tekmo smo začeli nekoliko prestrašeno, kot da bi se ustrašili celotnega dogajanja na in izven igrišča. Tako, da je začetek tekme pripadel Celjanom. V nadaljevanju igre nam je hitro uspelo vzpostaviti ravnotežje. Sredi polčasa smo prvič zadeli, kar nam je okrepilo samozavest. Pred koncem pvega polčasa smo vodstvo povišali na 2:0 in ga končali zelo vzpodbudno. V drugem polčasu smo si, z organizirano igro v fazi branjenja in hitrimi prehodi v napad, ustvarili tri izjemne priložnosti za povišanje vodstva, ki pa so ostale neizkoriščene. Zadnjih 10 minut smo bili fanatični, borbeni, ko so imeli Celjani višjo posest žoge. Kljub temu si niso ustvarili resne priložnosti za zadetek. Po naši četrti zapravljeni priložnosti v drugem polčasu je sledila kazen. Dve minuti pred koncem tekme so gostje zadeli iz njihove edine prave priložnosti na celotni tekmi. Do konca se rezultat ni spremenil, tako da so streli iz 11-m odločali zmagovalca. Izvajalci so bili izjemni, na žalost pa smo bili prekratki in pokal je šel v Celje. Po tekmi je bilo prisotno razočaranje, vendar pa smo na fante lahko ponosni glede na to, kar so dosegli v tej sezoni. Nekaj nam je zmanjkalo za piko na "i" in naslov prvaka. Toda to kar se je dogajalo na igrišču in ob njem, ob takšnem številu navijačev in ambientu, ki se ga ne bi sramoval mariskateri slovenski prvoligaš nam daje energijo za delo v naprej in signal da zmoremo. Na koncu se zahvaljujem vsem, ki ste nas prišli vzpodbujati, ter vas hkrati vabim na vse prihodnje tekme NOGOMETNEGA KLUBA BRINJE. Pred fanti je kratek počitek. Kmalu sledijo priprave na naslednjo sezono v kateri imamo jasen cilj, glede na sestavo ekip, pa jo lahko pričakujemo zelo optimistično."

Kot pravi športniki, so bili mladi nogometaši Brinja po loteriji in porazu po kazenskih strelih razočarani, po njihovih licih je steklo tudi nekaj solz.

Medalje in priznanje za drugo mesto v državnem prvenstvu jim je podelil selektor slovenske reprezentance U-15 Tomaž Petrovič. Sprejeli so jih s ponosom in zavedanjem, da so v letošnjem prvenstvu za njimi zaostale nogometne šole klubov kot so Domžale, Olimpija, Maribor, Triglav, Gorica, Bravo, Koper, Aluminij, Mura, ...

Naštejmo še nogometaše, ki so v letošnji sezoni zaigrali za ekipo U-15 v državni ligi: Blaž Štrekelj, Nik Zrnec, Samo Matjaž, Vall Janković, Jan Viharev, Peter Čeferin, Žan Pleško, Aljaž Plavčak, Nejc Velepič, Nejc Klašnja, Kristjan Tomažin, Nik Balaban, Vid Hojč, Val Borštnik, Luka Kolar, Gal Gobec, Nik Šporar, Andraž Miklič, Anel Islamagić, Luka Istenič, Tilen Modic, Urban Jamnik, Din Handukić in Jan Kotar.

V 12. minuti tekme se je težje poškodoval nogometaš Brinja Blaž Štrekelj kateremu želimo čim hitrejše okrevanje in hitro vrnitev na nogometne zelenice.

Nogometaši, pod vodstvom trenerjev Gorana Markoviča, Erika Marinška in Erika Merdanoviča so v letošnji sezoni naredili velik korak v svojem razavoju, hkrati pa naslednjim genaracijam grosupeljskih nogometašev postavili velik izziv. Pred njimi pa prihodnja sezona prav tako z zelo zahtevnim izzivom, ki pa so ga s trdim delom prav gotovo sposobni doseči.

Foto: Vsaja Ambrožič