2.SML> S pravim pristopom do velike zmage

NK BRINJE GROSUPLJE : NK KRKA 2 : 1 (2:0)
Matic Sojer(38'), David Petrič(40'); Domen Žur(79')

Mladinci so v zadnji prvenstveni tekmi jesenskega dela prvenstva v derbiju, na domačem igrišču gostili neposredne tekmece iz Novega mesta.

V tekmi kjer se tokrat ni umiralo v lepoti, temveč v borbenosti, so nogometaši Brinja ob koncu prvega polčasa znali izkoristiti tisto kar so gradili 38 minut. Dva hitra zadetka ob zaključku igre v prvem polčasu, ko sta bila uspešna Matic Sojer in David Petrič, sta omogočala mirno nadaljevanje tekme.

V drugem delu igre so več pobude v igri imeli gostje, ki so sicer malo pred koncem tekme zadeli in izid znižali. Nogometaši Brinja so tako imeli veliko prostora v protinapadih, katereh pa niso uspeli zaključiti z zadetkom in višanjem vodstva.

Trener Borut Antončič po tekmi: "Za nami je še zadnja tekma v tem delu sezone, ki smo jo zaključili s pomembno zmago. V prvem delu je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, brez izrazitih priložnosti. Zaključek prvega polčasa, pa je v celoti pripadel nam, ko smo uspeli dvakrat zadeti in naredili velik korak proti končnemu uspehu. V drugem delu smo se nekoliko preveč povlekli nazaj, bili sicer nekajkrat nevarni iz proti napada, ampak igre iz prvega dela nismo ponovili. V zaključku smo naredili eno redkih napak v obrambi, ko je nasprotnik uspel znižati rezultat, kljub vsemu pa smo do konca uspeli zadržati prednost.
Za nami je turbulenten jesenski del, v katerem smo imeli precej težav s sestavo kadra in s tem povezanih nihanj, je pa zadnja tekma pokazala česa je sposobna ta ekipa, če sta motivacija in pristop prava, se pa zavedam, da smo še marsikaj ostali dolžni, tako da je pred nami delovno zimsko obdobje.
Na koncu, še enkrat čestitke ekipi za zmago na zadnji tekmi in zahvala staršem in navijačem za vzpodbudo ter sodelavcem za pomoč pri vodenju ekipe."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Z zmago so mladinci naredili velik in odločen korak proti željenemu cilju, ob tem pa skočili povsem na vrh prvenstvene lestvice 2.SML zahod.

Do nadaljevanja prvenstva so štirje meseci zimskega premora. To bo ključno obdobje za nadaljevanje prvenstva, ki ga lahko z nestrpnostjo pričakujemo.