Naše FC BORKE praznujejo 15 let

FC BORKE praznujemo 15 let in to bo ta veseli dan ŽENSKEGA NOGOMETA v Grosupljem.
Vabljene vse BIVŠE, ZDAJŠNJE in BODOČE BORKE, vsi naši NAVIJAČI in NAVIJAČICE, NASPROTNIKI in NASPROTNICE in vsi LJUBITELJI ženskega nogometa. Pridite v kopačkah ali brez ?
 
PROGRAM:
ob 15h rekreativni turnirček (za vse)
ob 17h druženje in praznovanje
 
 
SPONZOR:
Sponzor dogodka je Zavarovalnica Triglav. Vse bo v redu. Ker podpirate ženski nogomet ?⚽️
 
ZGODBA:
Zgodba Borkah sega v leto 2006, ko so se mame malih fuzbalerjev, ki so trenirali v NK Brinje, naveličano naslanjale na bando igrišča in čakale na konec njihovega treninga. Takrat je padla ideja: “Zakaj ne bi igrale tudi mame?” In nastal je FC Mame.
Seveda, so si nogometašice omislile tudi trenerja. Prvi je obupal že po prvem treningu, naslednji, Borut Kolarič vztraja z njimi še danes. “Snele so me kar na treningu, ko sem šel mimo igrišča,” pravi, ko pojasni, kako se je uspel kvalificirati za njihovega trenerja. Borut je sicer uspešen trener NK Brinje Grosuplje, ki je “vzgojil” že kar nekaj uspešnih nogometašev.
Od nekdaj imajo tudi pomočnika trenerja. Prvi je bil Matej Habjan, leta 2014 ga je zamenjal Tom Milenkovič, ki je bil izbran iz dolge vrste kandidatov.
Od prvotnih “mam”, danes treninge obiskuje le še ena (kapetanka), se pa ekipi stalno pridružujejo nove okrepitve. Pridružilo se jim je tudi nekaj mlajših igralk, ki so že v preteklosti igrale nogomet po različnih klubih. Tako nastaja pisana nogometna druščina.
Ker v ekipi niso bile več samo mame, so nek večer po treningu ob pivu FC Mame postale FC Borke, navdih za ime pa je bil kdo drug kot njihov trener Borut – Borc.
Že sedmo leto sodelujemo v rekreativni ženski ligi, kateri se vsako leto priključi kakšna nova ekipa in obeti, da liga postane 2. Ženska liga pod okriljem NZS, so zelo dobri.
borke 15 let