Ristić zadel za zmago Slovenije, Islamagić vstopil s klopi

Anel Islamagić

Za članoma mladinske selekcije Brinja je zelo uspešen začetek reprezentančne akcije. Aleks Ristić je na prijateljski tekmi dosegel zadetek za zmago Slovenije, Anel Islamagić pa je ob zmagi vstopil s klopi in zabeležil nastop za slovensko izbrano vrsto do 19 let. 

Varovanci selektorja Antona Žlogarja so v nedeljo odigrali prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem. Pomerili so se z vrstniki iz Latvije. Srečanje so bolj obetavno začeli Slovenci, a v 36. minuti so povedli Latvijci. Slovenski reprezentanci je še pred koncem prvega polčasa uspelo izenačiti, v drugem delu tekme pa je že vse kazalo na to, da se bo obračun končal brez zmagovalca. Potem pa je na sceno stopil Aleks Ristić. V 88. minuti, le 8 minut po vstopu v igro, je žogo poslal v nasprotnikovo mrežo in poskrbel za zmago Slovenije. 

IMG bdc0f1113d75a559704c5590149268eb V

Anel Islamagić je bil naknadno vpoklican v reprezentanco in na prvi prijateljski tekmi dobil priložnost za igro. Selektor ga je v igro poslal v 90. minuti. Naslednja tekma slovensko reprezentanco do 19 let čaka v sredo, 15. februarja, ko se bodo v Poreču pomerili s Kitajsko. 

Aleksu in Anelu iskreno čestitamo!