Z zadetkom Ristića boljši od Tolmina

Za varovanci Gorana Markovića je še ena uspešno odigrana pripravljalna tekma. Na domačem igrišču so bili z zadetkom prednosti boljši od Tolmina.


Nogometaši Brinja so hitro prevzeli pobudo na igrišču in narekovali ritem igre. Veliko časa so pletli mrežo okoli kazenskega prostora gostov, a nekako niso uspeli prebiti njihovega čvrstega obrambnega bloka. Nekajkrat so vendarle nevarno zapretili, a niso bili natančni pri zaključku. Ristić je sprožil nekaj strelov z glavo, Kepic je po podaji v prazen prostor prišel do zaključka, a omenjeni poskusi niso resno ogrozili vrat nasprotnika. Na drugi strani je bil vratar Brinja skorajda popolnoma brez dela.


V drugem polčasu je vstopil Šparovec, ki je bil edini igralec na klopi v prvem delu tekme. Glavni trener Brinja se je namreč odločil, da bodo danes (skoraj) vsi nogometaši, ki jih je poslal na igrišče, odigrali polnih 90 minut. Potek obračuna se v nadaljevanju ni spreminjal, so pa modro-rumeni vendarle postajali vse bolj nevarni. Pritisk se je obrestoval v 64. minuti, ko so uspeli priti do zadetka. Matko je v sprintu pretekel polovico igrišča in uspel žogo podati do Kepica, ki jo je lepo preusmeril do Ristića, mladi reprezentant Slovenije pa se je odlično znašel in s peto premagal vratarja Tolmina. Na koncu se je izkazalo, da je bil to edini zadetek na tekmi.


Dogajanje se za člane nadaljuje že jutri, ko se bodo ob 15.00 v gosteh pomerili z Ilirijo.


NK Brinje Grosuplje 1:0 NK Tolmin


Postava: Trobec, Beguš, Matko, Šporar, Čeferin, Zrnec, Kepic, Piskule, Djelovci, Ostojić (drugi polčas: Šparovec) in Ristić.