Mladinci v napornem ritmu do desete prvenstvene zmage

V 22-ih dneh bodo mladinci odigrali 7 prvenstvenih tekem, kar pomeni, da se jim tekme vrstijo na tri ali štiri dni. V tem pogledu bodo dobro spoznali ritem in napor igralcev profesionalnih moštev najboljših lig po svetu.

V minulem tednu so gostovali pri Aluminiju in doma gostili Krko, ter zabeležili polovičen točkovni izkupiček.

V Kidričevem so naši mladci povedli z zadetkom Anela Islamagića, a so v nadaljevanju tekme domačini tekmo obrnili v svoj prid. Kljub vsemu so do konca tekme Grosupeljčani bili v igri uspešnejši, imeli priložnosti, da bi še enkrat obrnili potek tekme, a jim žal ni uspelo.
V soboto so z bolj odgovorno igro, ko gostom iz Novega mesta niso dovolili veliko igre, visoko s 3:0 premagali Krko. V drugem polčasu so zadeli Blaž Štrekelj, Aleks Ristić in Val Močnik.

NOVA KBM ALUMINIJ : BRINJE GROSUPLJE 3 : 1
Leo Čeh(26'), Maj Škoflek(52'-11m, 57'); Anel Islamagić(15')

BRINJE GROSUPLJE : KRKA 3 : 0
Blaž Štrekelj(65'), Aleks Ristić(69'), Val Močnik(90')

Po obeh tekmah je trener Luka Žinko povedal: "V sredini tekmi z Aluminijem smo bili v prvem polčasu nekoliko slabši v posesti. Vseeno so si domačini priigrali zelo malo priložnosti. Smo bili pa tudi mi dokaj nenevarni. Po izenačenem prvem polčasu smo v drugem na hitro prejeli 2 zadetka, kar nas je na kratko presekalo. V nadaljevanju smo nekoliko spremenili postavitev igralcev in bili do konca srečanja boljši tekmec. Med drugim v 75 minuti zgrešili tudi enajstmetrovko, ki bi še nekoliko "zakuhala" tekmo. Vseeno smo morali priznati premoč domačinom.
Naslednja tekma je sledila že v soboto proti Krki. Celotno tekmo so fantje odigrali zelo zrelo in odgovorno. Krki smo pustili zelo malo prostora in priložnosti. V drugem polčasu smo 3x zadeli in prepričljivo zmagali. Hitro sledi tekma z večkratnimi državnimi prvaki Domžalami. Pričakujem težko tekmo na zahtevnem igrišču, v kateri bo še toliko bolj pomembno dobivanje dvobojev na sredini igrišča."

Mladinci so dva kroga pred koncem prvenstzve zanesljivo v zgornjem delu prvenstvene lestvice 1.SML.

Že v sredo ob 15:30 vabljeni v Športni park Brinje, ko bodo mladinci odigrali zadnjo domačo prvenstveno tekmo v sezoni 2022/2023, ko v goste prihajajo Domžale.