Rok Šporar in Adnan Abdić se poslavljata od Brinja

Rok Šporar in Adnan Abdić zapuščata Brinje. NK Brinje Grosuplje se obema iskreno zahvaljuje za njun doprinos v dolgih letih igranja v modro-rumenem dresu in jima želi obilo sreče na nadaljnji nogometni ter življenjski poti.

IMG 63892

Šporar je v Brinju skupno preživel 13 let. Začel je že v najmlajših kategorijah in modro-rumeno barvo nosil do vključno selekcije U14, nato pa je odšel k ljubljanski Olimpiji. Pred povratkom v Grosuplje je igral še za Interblock in Ilirijo. V sezoni 2015/2016 je ponovno oblekel dres Brinja in barve kluba branil vse do konca letošnje sezone. Za člansko ekipo Brinja je zabeležil 177 nastopov in dosegel 13 zadetkov.

26-letnik je ob slovesu dejal: »Na moj čas v Brinju bom ohranil zelo lepe spomine. Od mojih nogometnih začetkov pa vse do osvojitve tretje lige in igranja v drugoligaškem tekmovanju. Stkal sem odlična prijateljstva in spoznal ogromno dobrih ljudi. Prišel je čas, da svojo nogometno pot nadaljujem drugje, a vedno bom navijač Brinja in klubu v prihodnosti želim le najboljše.«

Abdić svoje nogometne poti ni začel v Grosuplju, temveč v Ljubljani, a je bil v zadnjih letih eden izmed igralcev z najdaljšim stažem v klubu. K Brinju je prišel v sezoni 2016/2017 in vse od takrat bil pomemben člen ekipe. Zbral je 131 uradnih nastopov, zabil pa je 5 zadetkov.

Tudi on se bo z veseljem spominjal dni, ki jih je preživel v klubu: »V Brinje sem prišel v svoji prvi članski sezoni. Klub je v tem času zelo napredoval in v veselje mi je bilo biti del te poti navzgor. Eden izmed lepših spominov je zagotovo osvojitev tretje lige in napredovanje ligo višje. Tako kot Rok, sem tudi jaz spoznal, da je čas, da gremo s klubom vsak svojo pot, a to še ne pomeni, da ne bomo ostali povezani. Tukaj imam veliko dobrih prijateljev, s katerimi se bomo zagotovo pogosto slišali. Če ne drugače, se bomo videli na kakšni članski tekmi.«

Rok, Adnan, najlepša hvala in srečno, kamorkoli vaju pot ponese!