Po petih tekmah še vedno 100-odstotni

Nogometaši Brinja so v ponedeljek, 4. septembra, odigrali tekmo 6. kroga 2. SNL. V gosteh so z rezultatom 0:3 premagali Tolmin in se tako ponovno povzpeli na vrh lestvice. V letošnjem prvenstvu še niso oddali točke.

Srečanje se je začelo nekoliko zaspano. Nobena ekipa ni preveč tvegala, zato je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Veliko je bilo individualnih napak, zato se igra ni uspela razviti. V 16. minuti so nogometaši Brinja izpeljali lepo akcijo in povedli. Piskule je prodrl v kazenski prostor in odlično podal do Klančnika, ki je z močnim strelom zatresel mrežo Tolmina. Po doseženem zadetku so modro-rumeni zaigrali nekoliko napadalneje in začeli resneje ogrožati vrata Tolmina. To se jim je obrestovalo v 34. minuti, ko je Brkić dobro preigraval v kazenskem prostoru, si pripravil prostor za strel in premagal domačega vratarja. Prvi polčas je dobilo Brinje z rezultatom 0:2.

Drugi polčas so Grosupeljčani odlično otvorili. Po strelu Piskuleta se je žoga od vratnice odbila do Šparovca, ki je okroglo usnje uspel spraviti v mrežo. V 58. minuti so tako gostje vodili z 0:3. Po tem zadetku je bilo jasno, da je tekma bolj ali manj odločena. Modro-rumeni so samo še rutinirano odigrali preostanek srečanja in vknjižili novo, že peto zmago v sezoni in se ponovno povzpeli na vrh lestvice.

Naslednja tekma Brinje čaka v nedeljo, 10. septembra, ko bo v Grosuplju gostoval Triglav iz Kranja.