Vroči mladinci v Grosupljem stopili Aluminij

Mladinci so v soboto pred domačimi gledalci gostili nogometaše Aluminija in nadaljevali izjemen oktoberski niz, ki jih drži povsem na vrhu 1. slovenske mladinske lige.

BRINJE GROSUPLJE : ALUMINIJ 1 : 0
Filip Ježovita (91')

Za nami sta dva tedna oktobra v katerem so mladinci NK Brinje Grosuplje pokazali odlične nogometne igre in se s štirimi zaporednimi zmagami povzpeli na sam vrh elitne slovenske mladinske lige - Eon nextgen lige.

Tekma proti gostom iz Štajerske je bila vse prej kot lahka, a so jo imeli nogometaši Brinja vseskozi pod kontrolo, vendar so bili premalo konkretni v zaključkih akcij. Da ima ekipa pravo miselnost in karakter so pokazali v zaključku tekme, ko so verjeli, da lahko tekmo obrnejo v svoj prid. V 91. minuti tekme je Filip Ježovita, ki v igro vztopil natančno 15 minut prej, z edinim zadetkom tekme, popeljal soigralce do osme prvenstvene zmage.

Po tekmi trener Urban Žohar povedal: "Pred tekmo sem dejal, da smo trenutno v zavidljivem položaju. O svojem položaju odločamo sami, kar pomeni, da ne sme primanjkovati motivacije pred vsako tekmo in verjamem, da je to bilo danes vidno. Prvi polčas smo imeli kontrolo, vendar zaradi zahtevnega igrišča bili omejeni z izvedbo določenih idej. Veseli me, da smo kljub temu bili disciplinirani in agresivni v obrambi, čeprav v napadalnem delu ni najbolj steklo. V drugem polčasu smo z menjavami iskali svežino, predvsem na napadalnih pozicijah. Na račun malce bolj rizične igre, smo nasprotniku dovoli kakšen prehod preveč, vendar situacije uspešno reševali. V tem trenutku delujemo stabilni v obeh fazah, fantje iz klopi pa dajejo dobro energijo in alternativo v igri. Na koncu verjamem, da je zmaga proti Aluminiju zaslužena, novo potrditev pa bomo iskali naslednji vikend proti Olimpiji."

Podrobnosti o tekmij na TEJ POVEZAVI.

Naslednji vikend sledi tekma proti Olimpiji, ki se bo igrala v Športnem parku Svoboda v Ljubljani v nedeljo ob15. uri.