Lan Piskule: "Začeli smo trenirati na polno."

Pripravljalno obdobje je že v polnem teku. Modro-rumeni se že bližajo prvi pripravljalni tekmi, saj se bodo v petek v gosteh pomerili proti Rudešu. Po desetih dneh treniranja smo se pogovarjali s kapetanom ekipe, Lanom Piskuletom, in ga povprašali o poteku priprav.

Piskule61

Kako so minili prvi dnevi pripravljalnega obdobja?

Na začetku priprav ni bilo večjih presenečenj. To je že klasičen Brinjski ritem. Začeli smo nekoliko bolj zgodaj od večine ekip, da bomo kar se da dobro pripravljeni. Treningi so v uvodnih dneh bolj ali manj namenjeni vzdržljivosti in moči, počasi pa že začenjamo delati tudi na tehničnih in taktičnih elementih, da bomo pravočasno prišli do želenega nivoja.

Kako se ekipa odziva na prihode in odhode nogometašev?

Druga slovenska liga je prehodna liga. Prihodi in odhodi so nekaj normalnega in na to se moramo navaditi. Igralce, ki so odšli smo lepo pozdravili in ostali v stikih, nove fante pa smo lepo sprejeli in jim pomagali, da se čim hitreje privadijo na novo okolje.

Kako se je vrniti na treninge po zimskem premoru?

Kot sem že dejal, smo začeli trenirati na polno, tako kot smo že navajeni. V Brinju se vselej trenira sto procentno in prav je tako. Le na ta način se bomo lahko optimalno pripravili na spomladanski del sezone. Sam sem si med pavzo vzel kar precej časa za počitek, saj je bilo v jesenskem delu veliko nekaj obremenitev. Kljub temu sem prišel na priprave dobro pripravljen, tako da na uvodnih treningih nisem preveč trpel.

Kakšni so cilji za drugi del sezone?

Vsi v ekipi zasledujemo klubske cilje, torej, da poskušamo ponoviti lansko pomlad in preseči lansko število osvojenih točk. Mislim, da sta to precej realna cilja. V spomladanskem delu si ne smemo privoščiti kakšnega lapsusa, kot smo si ga v jesenskem delu. Iz slednjega smo se veliko naučili, tako da verjamem, da bomo iz tega vzeli pozitivne stvari in jih uresničili v spomladanskem delu.