Do zmage tudi drugi dan gostovanja v Avstriji

Dvo dnevno mini turnejo po Avstriji so nogometaši Brinja zaključili z zmago nad avstrijskim drugoligašem SV Lafnitz.

Tekma je imela podobno noto kakor včerajšna, le da so nasproti stali bistveno bolj izkušeni nogometaši. 

Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, ko sta zadela Lan Piskule in Rok Štorman. V drugem delu igre se rezultat ni več spreminjal.

Po tekmi je glavni trener Goran Marković povedal: "Današnja tekma je bila iz vidika nasprotnika zelo podobna včerajšni, so pa bili današnji nasprotiki bistveno bolj izkušeni. V igri je bilo veliko duelov in šprintov. Sama igra na oko ni bila najbolj gledljiva, vzrok gre iskati v igralni površini, ki ni bila v optimalnem stanju za igro. V strokovnem štabu smo zadovoljni, da smo v dveh dneh odigrali dve taki tekmi, da se je minutaža porazdelila med igralce. Na današnji tekmi so večino časa igrali naši izkušenejši igralci. Mislim, da smo dobili tisto kar smo želeli.", ter o gostovanju v Avstriji še dodal: "Dvodnevno gostovanje v Avstriji je bila super izkušnja. To je to kar je ekipa potrebovala. Predvsem mladim nogometašem manjkajo takše tekme za njihov razvoj, zato se klubu zahvaljujem, da nam je to omogočil."

Današnjo tekmo je izpustil Jan Kovač, ki je zaradi poškodbe na včerajšni tekmi, že včeraj odpotoval domov. Podroben zdravniški pregled je pokazal, da je utrepel zlom kosti v dlani. Janu želimo čim hitrejše okrevanje in vrnitev na nogometna igrišča.