Spomladanski del sezone začenjamo z zmago

Nogometaši Brinja so v soboto, 2. marca, odigrali srečanje 19. kroga 2. slovenske nogometne lige. Na domačem igrišču so suvereno premagali Tabor iz Sežane z rezultatom 4:1.

IMG 83812

Modro-rumeni so srečanje dobro začeli in si že v uvodnih minutah priigrali nekaj lepih priložnosti. Najlepšo je imel Štorman, ki se je znašel sam pred vratarjem Tabora, a je po nesrečnem odboju žoge zgrešil cilj. V 12. minuti je dobra igra obrodila sadove. Brkić je iz kota podal na bližnjo vratnico, kjer se je spretno znašel Gorenc Stanković in žogo poslal v mrežo. Domači niso popuščali in še naprej napadali, da bi dosegli nov zadetek. Jerin je bil nekajkrat zelo blizu, a vratar Tabora mu je uspešno preprečeval veselje. Branilec mreže Tabora je dobro posredoval tudi v 40. minuti, ko se je znašel iz oči v oči s Piskuletom, a kapetan Brinja je prišel do odbite žoge in jo rutinirano pospravil v mrežo. Prvi del tekme se je končal z vodstvom Brinja z 2:0.

Tudi začetek drugega dela tekme je bil dober, vendar varovanci Gorana Markovića niso uspeli pretvoriti priložnosti v zadetke in za to so bili kaznovani. Gostje so v 67. minuti izpeljali hiter protinapad in ga kronali z zadetkom. To je modro-rumene zbudilo in v nadaljevanje obračuna so krenili s polno paro. V 70. minuti je Stojaković odlično preigral vratarja in suvereno poslal žogo v mrežo. Mladi nogometaš Brinja je v 77. minuti ponovno meril v polno. Po podaji Brkića iz kota je z glavo znova premagal vratarja Tabora in postavil končni rezultat srečanja, 4:1 za Brinje.