Prepričljivo boljši od Bilj

Nogometaši Brinja so v soboto, 30. marca, odigrali srečanje 23. kroga 2. SNL. V gosteh so premagali Bilje z rezultatom …

Modro-rumeni so odlično otvorili srečanje. Od samega začetka so prevzeli nadzor nad igro in prihajali v obetavne situacije za zadetek. V 9. minuti so vendarle kronali prevlado. Po lepi akciji je Stojaković prišel do strela z neposredne bližine vrat in zatresel mrežo za vodstvo. Po doseženem zadetku se varovanci Gorana Markovića niso zaustavljali. Še naprej so napadali in v 29. minuti prišli do drugega gola. Po izjemni globinski podaji Cukjatija je Kene utekel za hrbet domači obrambi, preigral vratarja in zadel za 0:2. Da so modro-rumeni na odmor odšli s tremi zadetki prednosti, je v 36. minuti poskrbel kapetan, Piskule, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Stojakovića.

Drugi polčas se ni začel tako intenzivno kot prvi. Nogometaši Brinja so malo umirili ritem igre in priložnosti za zadetek je bilo manj. Na drugi strani so domači izkoristili hiter protinapad in v 61. minuti prišli do znižanja zaostanka. Modro-rumenih prejeti zadetek ni spravil s tira, saj so nadaljevali s preudarno igro in domačinom niso pustili, da bi prihajali do novih priložnosti. V 72. minuti je Brkić najprej lepo preigraval na lastni polovici, nato pa še izjemno zaposlil Dergića, ki je lepo utekel v prazen prostor in rutinirano zaključil za rezultat 1:4. Končni rezultat srečanja je v 86. minuti postavil Štorman, ki je bil najbolj iznajdljiv po zmedi v kazenskem prostoru.