Intervju: dr. Peter Verlič, župan občine Grosuplje

S športom se v naši občini ukvarja vse več otrok. V našem nogometnem klubu imamo trenutno več kot 450 članov. Leto 2024 bo za nas posebno tudi zaradi aktualnega razpisa, s katerim bomo prišli do Športnega parka, ki nam ga bodo zavidali povsod po državi. Vsega tega pa ne bi bilo brez podpore občine Grosuplje in njenega župana dr. Petra Verliča, ki je velik navijač našega kluba.

Zupan Peter Verlic foto februar 2024. web res 10t

Gospod župan, kako ste zadovoljni z razvojem športa v naši občini?

Pohvaliti moram vse športne klube v občini Grosuplje. Vsak po svoje skrbi za razvoj športa, predvsem pa, kar mi je zelo všeč, se v šport vključujejo mladi. Od malih nog naprej so lahko mladi okupirani s čim drugim kot računalnikom. Da se lahko razvijajo in šport je res enkraten.

Spremljate tudi naš klub?

Seveda … V preteklosti je imel svoj padec, pod novim vodstvom pa doživlja pravi razcvet. Vedno se je lepo peljati ob Grosupeljščici in videti veliko mladih, ki brcajo žogo. Da ne govorim o vseh uspehih, nenazadnje klub uspešno igra v drugi slovenski ligi.

Z aktualnim razpisom bomo prišli do prepotrebnih pogojev, ki bodo omogočali še boljšo vadbo vseh naših članov…
Občina Grosuplje ne more vplivati na rezultate kluba. Lahko pa vpliva na tisto, kar je njena naloga. To pa je zagotavljanje pogojev za razvoj. Poskrbeti moramo za primerno infrastrukturo. In res sem vesel, da je pred nogometnim klubom Brinje pomembna investicija, ki je pravzaprav naša skupna investicija, v razvoj športne infrastrukture. Včasih ljudje spremljajo in rečejo, ja to bo šlo pa zdaj za nogomet. Ne, to bo šlo za razvoj športa v občini Grosuplje in nogomet je pomemben del športa. Nove površine in obnovitev obstoječih … Ko bo investicija zaključena, bo Športni park Brinje v novi podobi zasijal v vsem sijaju.

Kdaj pa je predviden zaključek investicije?
Po načrtih bo to v dveh letih. Mi se bomo trudili, da bomo sledili ciljem in mislim, da bomo v dveh letih zadevo zaključili.

Z novim športnim parkom bo klub dobil pogoje za delo primerljive z največjimi klubi pri nas. Je občina pripravljena na velike uspehe članske ekipe?
Mi bomo veliki navijači. Klub se bo potrudil z rezultati, mi pa z infrastrukturo.

In če nas pot v naslednjih sezonah popelje v prvo ligo?
Potem bomo iskali sredstva, da boste uspešni tudi tam.