Z dvema zadetkoma Štormana boljši od Dekanov

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 21. aprila, odigrali srečanje 26. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so premagali Dekane z rezultatom 2:1.

IMG 8912

Na začetku tekme so modro-rumeni pritisnili in gostje so imeli kar nekaj težav z zaustavljanjem napadov čete Gorana Markovića, a so jih uspeli sčasoma umiriti. Igra je kasneje večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma brez večjih priložnosti za zadetek. Terenska prevlada in večja želja po zadetku pa se je domačim vendarle obrestovala v 44. minuti, ko je Jerin podaljšal visoko žogo do Štormana, ki si jo je mojstrsko sprejel in spustil na tla, potem pa še rutinirano premagal vratarja Dekanov. Polčas se je končal z minimalnim vodstvom Brinja.

V drugem polčasu se je domačim odpiralo več prostora, saj so morali gostje ob zaostanku tvegati več. V 54. minuti so modro-rumeni povišali vodstvo. Glavna akterja sta bila tako kot pri prvemu zadetku Jerin in Štorman. Najprej je prvi z glavo podaljšal visoko podajo do Štormana, slednji pa je utekel domači obrambi in še drugič suvereno premagal vratarja gostov za vodstvo z 2:0. V nadaljevanju so varovanci Gorana Markovića poskušali priti do še enega zadetka, hkrati pa v kali zatrli vse poskuse Dekanov, da bi znižali zaostanek. To je veljalo vse do zaključnih sekund tekme. V zadnjih izdihljajih sodnikovega dodatka so gostje z zvrhano mero sreče prišli do častnega zadeka. 

Srečanje se je končalo z zmago Brinja z rezultatom 2:1.