Z zadetkom Nika Zrneca v zadnji minuti tekme do zmage proti Krki

Nogometaši Brinja so v soboto, 4. maja, odigrali domače srečanje 2. SNL proti Krki. Goste so premagali z rezultatom 2:1. Odločujoči zadetek je dosegel Nik Zrnec v zadnji minuti obračuna.

Domači so srečanje začeli sanjsko. V 2. minuti so prišli do vodstva, po tem ko se je Stojaković spretno znašel v kazenskem prostoru in pospravil žogo v mrežo Krke. Gostje so v naslednjem napadu prišli do polpriložnosti, a domača obramba se je dobro odzvala in preprečila večjo nevarnost za zadetek. Od tedaj naprej so gledalci na stadionu v Grosuplju spremljali enosmerni promet proti vratom Krke. V 19. minuti so gostje izenačili. Po napaki v domači obrambi so izvedli hiter protinapad in Betriu je premagal nemočnega Zrneca. Situacija na igrišču se ni spremenila, saj so domači še naprej pritiskali. Resnih priložnosti pa kljub temu ni bilo. Izvajali so številne kote in si pripravili nekaj polpriložnosti, a niso uspeli resneje ogroziti vrat Čadeža. Ekipi sta na odmor odšli rezultatsko poravnani.

V drugem polčasu je bila prevlada Brinja še toliko večja. Brez slabe vesti lahko napišemo, da je šlo za popolno prevlado. Gostje so bili veliko večino igralnega časa stisnjeni v svoj kazenski prostor, a domači vseeno niso uspeli priti do kakšne nevarne priložnosti. Najlepšo je imel Piskule, ki je v uvodu v drugi polčas zatresel okvir vrat, nato pa so nogometaši Krke uspešno branili svoja vrata. Vse do zadnje minute tekme. Nik Zrnec je bil ob pravem času na pravem mestu in z razdalje petih metrov poslal žogo za hrbet gostujočemu vratarju.

Modro-rumeni so tako zasluženo zmagali z rezultatom 2:1.