Mladinci zanesljivo premagali Olimpijo

Mladinci U-19 so v ponedeljek v 28. prvenstvenem krogu na domačem stadionu pred kamerami televizije Sportklub gostili nogometaše Olimpije.

BRINJE GROSUPLJE : OLIMPIJA LJUBLJANA 2 : 0
Nik Pirečnik(41'-ag), Aleks Ristić(65')

Tekma bi lahko dobila popolnoma drugačno smer, ko so gostje iz Ljubljane že v uvodni minuti srečanja stresli vratnico domačega gola, vendar žoga na srečo ni končala v domači mreži. V nadaljevanju igre so vajeti v svoje noge prevzeli varovanci trenerja Urbana Žoharja, ki so s hitro in kombinatorno igro ogrožali vrata Olimpije. Za svoj trud so bili nagrajeni v 41. minuti, ko je po ostrem predložku Marka Tomšiča iz leve strani, gostujoči branilec pod pritiskom Aljaža Zalaznika žogo preusmeril v lastno mrežo. Polčas se je končal z vodstvom Brinja z 1:0.

Drugi polčas se je pričel s pritiskom Olimpije proti vratom Brinja, a je bilo po slabih desetih minutah vzpostavljeno ravnotežnje na igralni površini. Gostje so v nadaljevanju iskali pot do grosupeljskega gola, toda nogometaši Brinja so bili nevarnejši in njihovi hitri prehodi v napad so bili v 65. minuti tekme nagranjeni z drugim zadetkom in povišanjem vodstva na 2:0, ko je akcijo uspešno zaključil Aleks Ristić. Do konca tekme so Grosupeljčani brez težav nadzirali potek tekme, ki se je končala z zmago Brinja z 2:0.

To je bila 15. prvenstvena zmaga v sezoni, s katero Brinje v mladinski konkurenci zaseda 5. mesto na lestvici 1. slovenske mladinske Eon nextgen lige.

Že v petek sledi nova zanimiva preizkušnja, ko bodo grosupeljčani gostovali pri Mariboru.