3.SNL center: Z dvema igralcema manj poraženi v Ivančni Gorici

Lokalni derbi je na stadion Ivančne Gorice privabil lepo število navijačev obeh klubov. Pred tekmo je bilo pričakovati napeto in razburljivo tekmo.


Postava NK Brinje Grosuplje: Jakob Ambrožič, Rok Šporar, Marko Perić, Deniel Hokić, Denis Boh, Goran Kovačević, Miha Černič, Miran Ivanovski, Marko Šola, Nejc Koler, Tilen Šilc Klop: Marko Vidič, Alen Hadžipašić, Jan Smrekar, Žiga Slana, Vid Ambrož, Žan Černivec, Marko Kastelic
Začetno tipanje obeh ekip, je prineslo temu primerno igro. Nekaj obetavnih akcij na eni in drugi strani so se končale brez pravih zaključkov. V 20. minuti bi lahko glavni sodnik dosodil prekršek v kazenskem prostoru nad gostujočim igralcem Bohom, vendar je piščalka ostala nema. V 32. minuti so domači izpeljali hitro akcijo v kateri je domači napadalec pobegnil gostujoči obrambi. Hokić je akcijo prekinil s prekrškom in bil posledično kaznovan z izključitvijo. Z igralcem več so domači nekoliko prevzeli pobudo na igrišču. V 34. minuti se je z obrambo izkazal vratar Brinja Ambrožič. Le dve minuti pozneje je na desni strani domači napadalec ob Šporarju padel v kazenski prostor. Kot pokaže posnetek tekme, je bil prekršek verjetno storjen pred črto kazenskega prostora, toda glavni sodnik je domačim dosodil strel iz 11m, ki ga je uspešno realiziral Novosel.
Drugi polčas se je nadaljeval šokantno za grosupeljske nogometaše. Že v drugi minuti nadaljevanja je nekoliko nespretno posredoval mladi vratar Brinja in v nadaljevanju akcije ubranil strel z roko izven kazenskega prostora. Sodnik je upravičeno pokazal še drugi rdeči karton nogometašem Brinja Grosuplje, ki so tako ostali le z devetimi igralci v polju. Med vratnici je stopil mladi Slana. Kljub dvema igralcema manj se grosupeljski nogometaši niso predali. Z željo po izenačenju so s presingom popolnoma onemogočili igro domačih. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Černič, ki je s strelom iz roba kazenskega prostora že premagal domačega vratarja, vendar se je žoga od desne vratnice ob golovi črti odbila v polje. V 73. minuti je tekmo odločil Šajn, ki je z edinim nevarnim poizkusom proti vratom Grosupeljčanov v drugem polčasu postavil končni izid. Tudi po zaostanku z dvema goloma se nogometaši Brinja niso predali, imeli so še nekaj obetavnih akcij, ki pa jih niso uspeli konkretno zaključiti.
Kljub dvema igralcema manj, so grosupeljčani v drugem polčasu navdušili s pristopom k igri in dobesedno pustili srce na igrišču. V prihodnjem krogu bodo imeli priložnost, da svoj potencial pokažejo proti vodilni ekipi Ilirije 1911, ki v soboto prihaja v Grosuplje in ga pretopijo v nove točke za prvenstveno lestvico.(gr)