Mladinci na derbiju v zaključku tekme ob zmago

NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 1911 4:4 (1:1)
Potočar(42', 58', 86'), Černe(53'-11m); Žibert(31', 80'), Triler(84', 90')

To je bil pravi prvenstveni derbi na keterem ni manjkalo preobratov in odličnih potez nogometašev, ki trkajo na vrata članskega nogometa. Vodstvo gostov so nogometaši Brinja do polčasa izničili.

V nadaljevanju pripravili popoln preobrat z vodstvom dveh zadetkov, a so se gostje deset minut pred koncem vrnili v igro in štiri minute pozneje izid izenačili. Primož Potočar je s tretjim zadetkom štiri minute pred koncem tekme nogometaše Brinja zopet popeljal v vodstvo. Ko se je z nestrpnostjo pričakoval zadnji sodnikov žvižg, pa so gostje iz Ljubljane dobesedno v zadnji sekundi tekme izid še drugič poravnali in tekma se je končala z neodločenim rezultatom 4:4.
Ne glede na potek dogodkov je trener Janez Ferk svoje varovace pohvalil in jim sporoča:
"Po prejetem izenačujočem golu v poslednji sekundi tekme ekipi ni bilo lahko. Zato moram fante, od prvega do zadnjega, najprej pohvaliti za prikazano. Res je, da smo igrali na zmago in bili neuspešni. Pa vendar smo v nemogoči vročini kvalitetnega nasprotnika skozi celotno tekmo držali daleč na njegovi polovici, prikazali veliko elementov sodobnega nogometa in v vseh pogledih nadgradili do sedaj prikazano. Ne moremo bežati pred prevelikim številom prejetih zadetkov, sploh glede na razvoj dogodkov med tekmo. Že na prvem treningu bomo iskali rešitve, da ta problem rešimo, predvsem pa nadaljevali pri začrtanem delu, saj smo na pravi poti razvoja. Pred nami je zelo pomemben teden, v katerem bodo potrebne čiste glave, sveže noge in karakter zmagovalcev. V sredo in v nedeljo želimo biti še boljši."
Podrobnosti tekme.

 

Foto galerija.


Celotna ekipa si še enkrat zasluži čestitke za odlično predstavo. Razočaranje po prejetem zadetku v zadnji sekundi tekme je razumljivo in za športnika normalno. Že v naslednjem tednu bo kar nekaj priložnosti za nova dokazovanja. Najprej v sredo pri Slovanu na Kodeljevu, v nedeljo pa še na domačem igrišču proti Brdam.(gr)


Foto: Boštjan Brüfach
Video: Grega Rozina