Nogometaš kadetske vrste obiskal treninge Dinama Zagreb

Pomembni del razvoja nogometašev je tudi primerjava z vrstniki iz tujine. Le ta lahko poteka v različnih oblikah. Tokrat je bil nogometaš kadetske selekcije Damis Šabić v poletnem premoru na enotedenskem treningu v zagrebškem Dinamu.

S tem je imel možnost da spozna kako trenirajo vrstniki ene najboljših nogometnih akademij in z njimi primerja svoje nogometno znanje. Treniral je z vstniki generacije letnika 2002 in opravil 7 treningov. Igral je tudi eno celotno tekmo. Dobil je veliko informacij, ob pohvalah so pomembne predvsem tiste, ki so pomembne za njegov nadaljni napredek.

Trener Goran Marković: "Po končanem tedenskem obisku, so iz Dinama sporočili, da si želijo Damisa čez pol leta še enkrat testirati, ko bo preizkušnja predvidoma trajala 10 - 14 dni. Sedaj je na nogometašu, da v naslednjih mesecih pridno in redno trenira, de pokaže napredek in se ponovno primerja z vrstniki iz Dinama. V prvi vrsti je zagotovo najbolj pomembno, da si to izkušnjo vzame kot motivacjo za nadaljne delo. Hkrati je to tudi motivacija za vse naše nadarjene igralce, saj lahko tudi iz naše sredine obiščejo top akademijo."
(gr)