Mladinci v razburjivem derbiju zmagali

NK BRINJE GROSUPLJE : NK DOB 4 : 3 (2:3)
Cimerman (6', 22', 72'),Jakopović (88'); Jerin (13', 39'), Kos (17')

To je bil pravi prvenstveni derbi, dveh ekip iz vrha 2.SML zahod, ki je navduševal navijače obeh ekip. Na koncu so bili zadovolnejši domači, saj so jih z golom dve minuti pred koncem rednega dela razveselili z novo zmago.


V prvem polčasu so grosupeljčani povedli, toda v razburljivem nadaljevanju so gostje iz Doba prišli do preobrata in vodstva z 1:2. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja je bil rezultat ponovno poravnan, toda gostje so do konca prvega polčasa še enkrat zadeli in odšli na odmor s prednostjo zadetka.
V drugem delu so domači dolgo časa trli gostujočo obrambo. V zadnjih dvajsetih minutah igre so dvakrat zadeli in povedli s 4:3, kar je bil tudi končni izid tekme.
Trener Janez Ferk: "Stresna tekma, polna preobratov, ki smo jo obrnili v svoj prid. Zadovoljni smo z narejenim, saj smo se ubadali z nekaterimi težavami. Tekmo lahko pokomentiram tako, da jo razdelim na dva dela. Prvi polčas, kjer smo zabili dva gola, si priigrali še nekaj čistih situacij in predvsem dvigovali nasprotnika s čudnimi reakcijami v fazi branjenja. Dopustili smo jim, da igrajo svojo igro, v kateri so zelo učinkoviti. Posledica pa so kar trije prejeti goli. To ni bila ekipa, v kateri je vsak osredotočen na svoje naloge. Ekipa, ki jo poznam.
Drugi polčas smo bili odločeni, da obrnemo rezultat. Morda nismo bili všečni kot v prvem delu, smo pa bili konkretnejši in pametnejši. Najpomembnejše pa je bilo, da sem v fazi branjenja ponovno videl fante, ki so zbrani in odgovorni. Potrpežljivo smo čakali, navkljub zapravljenim priložnostim. In dočakali želeno v končnici tekme. Vse bo hitro pozabljeno, nedeljski trud pa bo zbledel, če v sredo na težkem gostovanju ne bomo nadaljevali tam, kjer smo končali."
Domači nogometaši so imeli v prvem polčasu kar nekaj težav s prilagajanjem na domači teren z naravno travo, saj so praktično vse treninge v zadnjem obdobju opravili na igrišču z umetno podlago. V sredo sledi zahtevno gostovanje v Biljah, kjer se bo igrala zaostala tekma.(gr)
Foto: Boštjan Brüfach