3.SNL> Zanesljiva zmaga na Viču

SVOBODA LJUBLJANA : BRINJE GROSUPLJE 1 : 4 (1:1)
Volaš Goran(24'); Šporar Rok(21'), Potočar Primož(50'), Boh Denis(67'), Petrič David(84')

Grosupeljski nogometaši so tudi na gostovajnu pri ljubljanski Svobodi nadaljevali uspešen spomladanski niz.

Za vodstvo Brinja v prvem polčasu je zadel Rok Šporar, ki je bil uspešen na drugi zaporedni tekmi. Toda vodstva nogometaši Brinja niso uspeli zadržati prav dolgo, saj so domači le 3 minute pozneje izid poravnali. V prvem delu so Grosupeljčani prevladovali, vendar pa kljub lepim priložnostim niso uspeli znova preiti v vodstvo.

V drugem delu igre so naši nogometaši kazali visoko željo po igri proti nasprotnikovim vratom. Tako so si že v samem začetku nadaljevanja igre pripravili priložnost iz katere je za vodstvo z 2:1 zadel Primož Potočar. Ko se je igra prevesila v zadnjo tretjino igralnega časa so nogometaši Brinja povišali vodstvo na 3:1, ko je kapetan Denis Boh iz težke situacije s strelom z glavo premagal domačega vratarja. Pred koncem tekme je za končnih 4:1 krstni zadetek v članski konkurenci dosegel še mladinec David Petrič. Pred tem so 20 minut pred koncem tekme domači ostali brez enega izključenega igralca, 10 minut pred koncem, pa zastreljali kazenski strel.

To je bila zaslužena zmaga Brinja, ki je v treh letošnjih medsebojnih prvenstvenih tekmah iztržilo dve zmagi in en neodločen izid.

Po tekmi je trener Janez Kovačič povedal: "Za nami je še ena tekma, ki se je razpletla po naših željah. Z izjemo prvih minut srečanja in pa nekaj krajših časovnih obdobji v drugem polčasu, smo skozi celo tekmo kontrolirali dogajanje na igrišču. Domačine smo uspeli onesposobiti, sami pa smo pretili skorajda vsak napad. Že v prvem polčasu bi morali razbliniti vse dvome o zmagovalcu, vendar dobrih situacij nismo uspeli izkoristiti. Po nepotrebnem smo hiteli in počeli nepotrebne tehnične napake. V drugem polčasu smo bili tudi v tem segmentu boljši in posledično še trikrat zadeli. Celostno gledano na tekmi nismo briljirali, vseeno pa lahko ocenimo da smo zasluženo osvojili nove tri točke."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Jan Debeljak, Luka Škerlj, Primož Potočar, Matic Povh, Kevin Tomšič, Nal Strajnar, Rok Šporar, Denis Boh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Florgent Rexhepi, David Petrič, Al Mahič, Maj Božič, Žan Hudin.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

S tremi zmagami in dvema neodločenima izidoma nogometaši Brinja spomladi ostajajo neporaženi in na prvenstveni lestvici 3.SNL center na 4. mestu zaostajajo točko za tretjim Zagorjem, tri točke za drugo Ivančno Gorico, vodilni Bled pa ima že 11 točk prednosti.

Tekmo 21. kroga bodo nogometaši Brinja odigrali v sredo 24.04. ob 17.30 v Grosuplju. Nasprotnik Arne Tabor 69.