Zmaga za spomladanski uvod

NK ŠOBEC LESCE : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 5 (0:2)
Petrovič(16', 65'), Abdić(35'), Ivanovski(50'), Povh(67')

Grosupeljski nogometaši bi morali uvodno tekmo spomladanskega dela prvenstva v 3.SNL center odigrati v Lescah, toda po dogovoru med kluboma so razmočeno igrišče v Lescah, zamenjali za igrišče z umetno travo v Grosuplju.

Po uvodnem otipavanju, so bili domači nogometaši nekoliko prveč nervozni, kar je gostom omogočilo da so bili nevarni za domači gol. Toda po prvem zadetku, ki ga je v 16. minuti dosegel prvi strelec ekipe Denis Petrovič, je Grosupeljska ekipa zagospodarila na igrišču. V 35. minuti je vodstvo povišal Abdič, kar je je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Že v 5. minuti nadaljevanja igre v drugem polčasu je na 3:0 za Brinje Grosuplje povišal Ivanovski. V sredini drugega polčasa je Petrovič dosegel še drugi zadetek na tekmi, le dobro minuto pozneje pa je končni rezultat 5:0 za Brinje Grosuplje postavil Matic Povh. Tudi v nadaljevanju igre so bili nogometaši iz Grosuplja nevarni in imeli posest žoge. Nogometašem Lesc, razen nenevarnih poizkusov iz razdalje, niso dovoljevali, da bi ogrožali njihova vrata.

Trener Goran Stankovič po svoji prvi uradni tekmi na klopi Brinja Grosuplje: "Za nami je uvodna tekma pred začetkom prvenstva, ki se je končala rezultatsko uspešno. Glede same igre, v obeh fazah, imamo še veliko prostora za napredek. Razumljivo je, da je bila s prvo uvodno tekmo prisotna nervoza, ampak v samih zaključkih napada bomo morali biti bolj zbrani, v fazi obrambe pa bolj stabilni. Sledijo popravki in priprava za naslednjo tekmo, ki bo v taktičnem smislu bolj zahtevna."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić(od 81' Tim Kalin), David Dedić, Miran Ivanovski, Denis Petrovič, Žiga Istenič, Nal Strajnar(od 69' Rok Šporar), Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh(od 69' Damir Beširevič). Rezervni igralci: Boštjan Štampfel, Miha Černič, Alen Hadžipašić, Tim Kalin, Rok Šporar, Damir Beširevič

Podrobnosti tekme.

Z uvodno zmago je led prebit in stem temelj za mirno pripravo na naslednjega tekmeca. V naslednjih krogih sledijo zahtevnejši nasprotniki. Že prihodnjo soboto v Grosuplje prihaja drugo uvrščeni Bled Hirter. Tekma se bo pričela ob 16. uri. Vabljeni.(gr)

Foto/video: Grega Rozina