U-9> V Wildonu prve tekmovalne izkušnje

V nedeljo so se velikega mednarodnega nogometnega turnirja v Wildonu udeležili mladi nogometaši nogmetne šole Brinja Grosuplje.

Nogometaši selekcije U-9 so se primerjali z vrstniki iz 23 klubov, ki so bili razdeljeni v štiri skupine po 6 ekip.

Trener Saša Tekić : "Po dobrih dveh mesecih treninga smo končali z ligaškimi turnirji ter nadeljevali s prijateljsko tekmo v Ivančni Gorici in na mednarodnem turnirju v Wildonu. Fantje so do sedaj vložili veliko truda in pokazali velik napredek. Pridobili so nova znanja in izkušnje ter okrepili samozavest. Obstaja še veliko prostora za napredovanje, ki ga bodo lahko pridobili z nadaljnim trudom ter ga pokazali na prihajajočih dogodkih."

To so bile ene prvih tekmovalnih izkušenj za mlade nogometaše, pri katerih rezultat še nekaj časa ne bo čisto v ospredju. So pa s prikazanim pokazali, da se lahko primerjajo z nogometaši različnih šol v regiji.

Rezultati Brinje U-9:
NK Brinje Grosuplje : NZ Gleisdorf 1 : 1
NK Brinje Grosuplje : SK Sturm Graz 0 : 1
NK Olimpija : NK Brinje Grosuplje 1 : 1
NK Brinje Grosuplje : SV Gratwein 2 : 1
Meszöly Focisuli : NK Brinje Grosuplje 0 : 1

8 osvojenih točk je bilo dovolj za 3. mesto v skupini in uvrstitev v osmino finala, kamor so se uvrstile prve štiri ekipe posemezne skupine. Po zmagah v osmini in četrt funalu so v nadaljevanju tekmovanja v polfinalu morali priznati premoč ekibi Fussballschule Faffl, v tekmi za tretje mesto pa z minimalnim porazom še vrstnikom iz Slovenske Bistrice.

Vsekakor je v konkurenci 24-ih ekip to zelo lep uspeh, ki pa ni merljiv le v rezultatu. Domov so se mladi nogometaši vrnili bogatejši za nove izkušnje. Zopet sledijo treningi v prihodnosti pa nagrada z udeležbo na turnirju.

Foto: Andrej Možina