3.SNL> Derbi pripadel domačinom

ILIRIJA 1911 : BRINJE GROSUPLJE 4 : 0 (2:0)
Dejan Djermanović(20'), Darko Zec(30'), Lan Žibert(69'), Damjan Jovanović(93')

V derbiju za sam vrh prvenstvene lestvice so slavili nogometaši Ilirije.

Nogometaši Brinja so bili v prvem polčasu popolnoma nemočni. Ilirija jih je nadigrala v vseh segmetih nogometne igre, v njihovi mreži pa bi lahko končala še kakšna žoga več.

Drugi polčas se je nadaljeval v popolnoma drugačni luči. Brinje je strnilo vrste in prvih 20 minut igre domačih nogometašev niso spustili iz njihove polovice. Žal iz nekaj lepih priložnosti niso uspeli zadeti in se rezultatsko vrniti v igro. Sledila je kazen in domači so povedli s 3:0.

Ob visokem vodstvu, je Ilirija kljub poizkusom Brinja, kontrolirala potek srečanja in na koncu zasluženo visoko slavila.

Trener Sanel Konjević je po tekmi povedal: "Čestitke domačinom za povsem zasluženo zmago. Tekmo smo danes žal izgubili že v 1.polcasu. Naleteli smo na zelo dobrega in motiviranega nasprotnika, na drugi strani pa sami nismo bili na nivoju katerega si želimo. Na slabem terenu nikakor nismo mogli razviti svoje igre hkrati pa smo prejeli dva zelo poceni zadetka. Delno smo vtis popravili v 2 polcasu a je bila Ilirija zelo učinkovita in nas kaznovala v trenutkih kjer smo bili boljši če ne vsaj enakovreden tekmec . V sredo se znova pomerimo v MNZ pokalu in verjamem, da bomo prikazali boljšo predstavo."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Nasprotnika se bosta ponovno udarila že v sredo ob 16:30, prav tako na stadionu v Šiški, ko bosta odigrala tekmo osmine finala Pokala MNZ Ljubljana.

V 7. krogu 3.SNL zahod v soboto v Grosuplje prihaja Adria iz Mirna. Tekma se bo pričela ob 16:00 uri.