1.SNL U-15> Z zmago za zgodovino

NK BRINJE : ND GORICA  2 : 1 (1:1)
Nejc Velepič(1'), Samo Matjaž(39'); Mark Vitez(11')

Starejši dečki U-15 v zadnjem krogu doma z zmago do zgodovinskega uspeha.

Pričakovati je bilo zahtevno tekmo, saj so gostje v finišu prvenstva igrali odlično. Toda nogometaši Brinja so potrebovali le 18 sekund igre, da je Nejc Velipič z zadetkom na noge spravil navijače na tribuni in zadel za 1:0. Gostje so izenačili deset minut pozneje. Domači nogometaše prejeti zadetek ni zmedel, hitro so strnili vrste in postajali nevarni za nasprotnikov gol. Polčas se je končal z 1:1.

V drugem delu je Brinje prevzelo pobudo in v 39. minuti je Samo Matjaž odlično spremljal akcijo, ter zadel za novo vodstvo. Tudi v nadaljevanju igre so domači kazali željo po tretjem zadetku s katerima bi si zagotovili mirno končnico tekme. Rezultat se do konca ni spreminjal, mladi nogometaši Brinja so dobro kontrolirali tekmo in zasluženo zmagali.

To je bila ena najpomembnejših tekem nogometašev Brinja v zgodovini na sploh. Mladi fantje so pokazali pravi karakter in dokazali, da so prava ekipa. Z zmago so osvojili naslov prvaka 1.SNL U-15 zahod in si priborili dve tekmi proti zmagovalcu vzhoda A2S Celja v katerih se bodo borili za naslov državnega prvaka.

Trener Goran Markovič: "Tekma, ki je odločala o vrhu lestvice. Zavedali smo se, da jo moramo zmagati, če smo želeli igrati v finalu. Na koncu se nam je izšlo. Sama tekma je bila zelo naporna, saj so se gostje predstavili kot zelo dobra igriva ekipa za kar jim čestitam. Mi smo po tej tekmi dobili še dodatni tekmi kar je nagrada za celotno sezono. Tekma s Celjem bo za nas še ena super izkušnja, ki si jo želimo obrniti v svoj prid. V tem tednu bomo normalno trenirali in se mirno pripravljali na finalni tekmi. Kljub izjemnemu uspehu bi rad fante opozoril, da je tudi v šoli potrebno do konca urediti šolske obveznosti, da lahko leto označimo kot uspešno."

V soboto 1. junija ob 11:00 bo v Areni Z'dežele v Celju prva tekma, ki bo odločala o naslovu prvaka. Domači imajo skozi zgodovino bistvene večje izkušnje z igranjem zahtevnih tekem in so v tem pogledo gotovo v prednosti. Toda skozi letošnjo sezono so tudi grosupeljski nogometaši nabrali precej izkušenj, tudi v finalih dveh mednarodnih turnirjev in lahko v Celje potujejo brez strahu, tam pa sproščeno demonstrirajo svoje znanje.

Pristaši Brinja vabljeni, da si v soboto na lepem celjskem nogometnem objektu ogledate prvo tekmo, povratna se bo v Grosupljem igrala v soboto 8. junija.