Pokalno tekmovanje> Izločili predstavnika 2.SNL

NK ROLTEK DOB : NK BRINJE GROSUPLJE 6 : 7 (2:2)
po kazenskih strelih

V osmini finala pokalnega tekmovanja Medobčinske nogometne zveze Ljubljana je člansko moštvo gostovalo pri drugoligašu Roltek Dobu.

Domači nogometaši so bili brez dvoma favoriti srečanja, toda nogometaši Brinja so imeli svoje načrte, ki so jih tekom srečanja tudi izpeljali.

Precej spremenjena zasedba Brinja glede na zadnje prvenstvene tekme je proti domačinu že v prvem polčasu povedla z 0:2, potem ko je neposredno iz kota že v 7. minuti srečanja zadel Matic Povh. Deset minut pozneje je Emil Daliposki povišal vodstvo Brinja na 0:2. V 37. minuti so igralci Doba zostanek znižali na 1:2, kar je tudi bil rezultat prvega polčasa.

Tekma se je nagibala h koncu, četrtfinale za nogometaše Brinja je bilo na dlani, ko so domači nogometaši izid izenačili na 2:2. Rezultat se do konca srečanja ni več spreminjal. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, element v katerem nogometaši Brinja v zadnjem obdobju renično niso blesteli.

Tokrat je bilo popolnoma drugače. Vsi strelci Brinja po vrsti, Rexhepi Florgent, Cvijić Nikola, Hudin Žan, Klančnik Domen, Mahič Al so bili uspešni, vratar Cvijič Nikola pa je strelcu Doba strel ubranil.

Trener Goran Markovič je bil po tekmi zadovoljen: "Fantom čestitke za današnjo tekmo. Po nepričakovanem porazu v soboto proti ekipi Kočevja, so reagirali na najboljši možen način in permagali ekipo Doba v pokalu MNZ-LJ. Sama tekma je bila zelo zahtevna,saj smo se zavedali kvalitete domače ekipe, ampak kljub temu smo z dobro igro v fazi branjenja onemogočali domačinom, da bi resneje ogrozili naša vrata. Nas pa ta tekma ne sme zavesti in nas ponesti v oblake, saj nas že v soboto čaka nova prvenstvena tekma proti ekipi Ilirije, ki še zdaleč ni naivna ekipa, kljub svoji mladosti. Tako, da pričakujem eno zanimivo tekmo, kjer si želimo pozitivnega rezultata."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Še drugič zapored je Brinje iz pokalnega tekmovanja izločilo Roltek Dob, tokrat se je s tem uvrstilo v četrt finale tekmovanja, ki se bo nadaljevalo 25. marca 2020.

V soboto ob 15.00 sledi prvenstveno gostovanje pri Iliriji 1911.