Očetje nogometašev zavihali rokave

Vodstvo kluba in starši nogometašev NK Brinja so skozi leta, ko njihovi otroci pridno trenirajo v klubu, ponotranjili miselnost: Ne čakaj, da kdo drug stori nekaj namesto tebe, ampak se podvizaj sam.

In tako so pljunili v dlani in se lotili polaganja tlakovcev pred stavbo, da vsaj na videz polepšajo izgled dotrajanega kompleksa, ki otrokom ne nudi minimalnih osnov dostojnega bivanja. Čeprav v lokalni skupnosti in širše klub skrbi za športno vzgojo in razvoj več kot 450 otrok in mladih! V samoiniciativni delovni akciji so se v začetku marca v večjem številu zbrali očetje mlajše selekcije U10, nekaj staršev je bilo tudi iz ekip U15 in U17. Očetje otrok U10 so uredili tudi svoj kotiček za druženje. Prav tako so vabljeni starši ostalih selekcij, da si, če želijo, uredijo svoje platoje.
Ducat očetov je ob pomoči predsednika kluba Andraža Zrneca v dveh dneh polepšala in utrdila okolico stavbe, ki jo je letošnjo zimo dodobra razmočil dež. Zdaj bodo mladi nogometaši vsaj okoli stavbe lahko dostopali po suhem. Prav tako nogometašem in trenerjem ne bo več nerodno pred igralci ostalih klubov, ki se bodo na našem stadionu merili s starejšimi selekcijami v boju za prvo ligo. Poskrbeli so tudi za športnike invalide, da bodo lahko od zdaj neovirano dostopali do strelišča. Tlakovce, ki jih sami ne potrebujejo več, je klubu darovala tiskarna Partner graf, pekarna Pečjak pa je delavce okrepčala z burekom.

Barbara Pance