Brez točk na tekmi proti Biljam

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 17. septembra, odigrali srečanje 8. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču izgubili proti Biljam in tako prepustili prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Domači so hitro prevzeli pobudo in nadzorovali potek igre. Gostje so se taktično postavili in pretili iz protinapadov. V 13. minuti se jim je to obrestovalo. Po napaki v domači obrambi je do žoge prišel Fernandez, ki ni imel težav pri zaključku in tako svojo ekipo popeljal v vodstvo. Sledile so minute Brinja, ki je napadalo in pretilo, a Lipičar se ni pustil premagati. Zaustavil je kar nekaj nevarnih poskusov domače napadalne vrste. V samem zaključku polčasa so Bilje povišale vodstvo. Po izgubljeni žogi na sredini igrišča so črno-beli izpeljali hiter protinapad in drugič premagali Pavlija, ki je bil tokrat nemočen.

V drugem polčasu so modro-rumeni krenili po popoln preobrat. Močno so pritisnili na nasprotnika, a za razliko od prvega polčasa niso bili nevarni za zadetek. Veliko število predložkov v kazenski prostor ni obrodilo sadov. Gostje so suvereno branili prednost vse do 95. minute, ko je Ristić lepo sprejel žogo v kazenskem prostoru in rutinirano premagal vratarja Bilj. Gostje so hitro zatrli upanje domačih in že v naslednjem napadu postavili končni rezultat 1:3.

NK Brinje Grosuplje 1:3 NK Bilje

Strelci: Ristić (95'); Fernandez (13'), Ostojić (45' + 2'), Perko (96')

Brinje: Pavli, Brkić, Piskule, Šparovec, Kovač, Kene, Pušnik, Makovec, Matko, Žavbi, Islamagić.

Klop: Trobec, Kepic, Ristić, Stojaković, Zrnec, Vrhovnik, Beguš, Perger.

Bilje: Lipičar, Batič, Džaja, Trdin, Radulovič-Veličkovič, Humar, Vales, Koštić, Marjanac, Ostojič, Fernandez.

Klop: Zagomilšek, Perko, Koron, Goncalves, Doplihar, Žigon.