Iz Novega mesta se vračamo s točko

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 15. oktobra, odigrali srečanje 13. kroga 2. SNL. Na gostovanju pri Krki so remizirali z rezultatom 0:0.

V deževnem Novem mestu prvi polčas ni ponudil prav veliko priložnosti. Razmočeno igrišče je zelo zaznamovalo igro. Nogometaši obeh ekip so imeli kar nekaj težav pri razvoju napadalne igre, zato je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Vsaka ekipa pa je le imela eno lepo priložnost. Domači napadalec je po napaki v zadnji vrsti Brinja prišel sam pred gol in sprožil, a branilci Brinja so uspeli žogo izbiti z golove črte. Modro-rumeni so bili najbolj nevarni v zaključku polčasa, ki je do strela z bližine prišel Perger. Zadetek mu je preprečil domači vratar.

V drugem delu tekme so bili varovanci Gorana Marković bolj razigrani. S kombinatorno igro v napadu so si priigrali nekaj polpriložnosti, a resne nevarnosti za vrata Krke vseeno ni bilo. Ravno, ko so nogometaši Brinja začeli kazati več podjetnosti in igrivosti, so ostali brez enega igralca. Kepic je prejel drugi rumeni karton in bil posledično izključen. Krka se je otresla pritiska in začela več napadati, vendar niso bili nevarni za zadetek.

Srečanje se je končalo z delitvijo točk.

NK Krka 0:0 NK Brinje Grosuplje

Strelci: /

Brinje: Trobec, Brkić, Piskule, Kapun, Matko, Perger, Pušnik, Makovec, Kovač, Šparovec, Kepic.

Klop: Pavli, Stojaković, Zrnec, Vrhovnik, Beguš, Klančnik, Žavbi, Ristić.

Krka: Čadež, Blaževski, Hodžić, Milanović, Bedek, Lipec, Krznarić, Maksimović, Mešanović, Perić-Komšić, Kancilija.

Klop: Panić, Dervišević, Žur, Marković, Radović, Horvat, Vasileiou, Simić, Kovačič