Izjemen uspeh selekcije U11

Selekcija U11, skupaj s trenerjema Urbanom Žoharjem in Edinom Mamelo, se je pretekli vikend udeležila močnega mednarodnega turnirja v Kopru, na katerem je tekmovalo 28 ekip iz Nemčije, Srbije, Avstrije, Italije in Slovenije. Naša ekipa je tekmovanje začela z edinim porazom na tem turnirju proti NK Šampion iz Celja z rezultatom 1:0. Nato so v skupinskem delu po vrsti premagali Triglav iz Kranja (2:1), NK Aluminij (6:0), NK Izola (2:0), NK Polzela (5:0), NK Podvinci (5:0) in na koncu kot prvouvrščeni iz skupine C s 15 točkami ter gol razliko 20:2 napredovali v osmino finala.

u11 1

Tam jih je čakala neznana ekipa NK Sparta - Slatina. Po nekaj minutah mirne igre so prevzeli pobudo, začeli z napadi in na koncu zmagali z 1:0 ter napredovali v četrtfinale. Tam so se pomerili z ekipo NK Olimpija Zeleni. Fantje so dvigovali formo in borbenost, prikazali borbeno igro, nasprotniku niso dovolili nobenega nevarnega napada in z zadetkom s prostega strela kronali odlično predstavo. V polfinalu so se pomerili z ekipo FC Donatello iz Italije (filiala velikega Interja iz Milana). Kljub temu, da so nasprotniki prepričljivo prišli do polfinala, so fantje garali celo tekmo in na koncu zmagali z evrogolom v zadnji minuti (1:0).

u11 3

Čakalo jih je finale, kjer so se pomerili z domačini, FC Koper. Na centralnem igrišču pred veliko množico gledalcev so dokazali svojo vrednost. Takoj po stoprocentni priložnosti v prvi minuti, ki ni bila izkoriščena, so prejeli gol. Kljub zaostanku so ostali mirni, izenačili že naslednjo minuto in nato s hitrimi podajami izigrali nasprotnika za drugi gol. Nadaljevali so napadalno in proti koncu tekme s hitrim prehodom iz obrambe v napad zadeli še tretji zadetek za veliko slavje. Tekmo so mirno in prepričljivo pripeljali do konca. Koper so premagali z rezultatom 3:1 in osvojili turnir.

Najboljši vratar turnirja je bil naš Matic Jeršin, ki je prejel nagrado "Jan Oblak".