Na zadnji tekmi pred zimskim premorom, sedmica v mreži Rudarja Velenje

Zadnji jesenski krog se je za selekcijo mladinske ekipe v 1.SML EON NEXTGEN LIGI zaključil sanjsko.

Zahtevno gostovanje v Velenju, kjer je domača zasedba v zadnjem obdobju igrala odlično, je po hitrem vodstvu grosupeljskih nogometašev dobilo povsem drugačno dimenzijo od pričakovane.

Hitro vodstvo in trije zadetki v mreži gostov so glavne značilnosti prvega polčasa. Miha Piškur je že v uvodnih minutah srečanja izkoristil predložek in z glavo zadel za 1:0. Do konca 45.minute tekme je dva zadetka dodal še Aleks Ristić, za visoko vodstvo ob polčasu s 3:0.
Že v prvi akciji v drugem polčasu je moral glavni sodnik, zaradi prekrška nad grosupeljskim napadalcem v kazenskem prostoru, pokazati na belo piko. Zanesljiv izvajalec kazenskega strela je bil Aleks Ristić, ki je v 46. minuti vpisal na svoj konto že tretji zadetek na tekmi. V nadaljevanju mu je z dvema zadetkoma sledil Nik Zrnec, ki je zadel za visoko vodstvo 6:0. V zadnje pol ure tekme so domačini uspeli dvakrat zadeti, končni izid tekme, pa je postavil Val Močnik, ki je pet minut pred koncem tekme v gol domačih zabil še sedmo žogo.

RUDER VELENJE KOREKTBAU : BRINJE GROSUPLJE 2 : 7
Tino Mijošek(67'), Zdravko Šeparović(83'); Miha Piškur(3'), Aleks Ristić(29', 35', 46'-11m, Nik Zrnec(57', 60'), Val Močnik(85')

Po visoki zmagi, je trener Urban Žohar povedal: "Bistveno lažje je, če tekmo odpreš z zadetkom v tretji minuti. V pripravi smo vedeli, kaj želimo izkoristiti na igrišču in pohvale fantom, da so dogovorjeno izvedli. Po zadetku je nasprotnik ustvaril določen pritisk, vendar smo uspeli dobro skontolirati njihove napade. Ne glede na rezultat, mi določene stvari niso bile všeč. Prevečkrat smo v izpeljavi zgrešili podaji ali jo naivno izgubili. S tem smo spravljali malce v življenje nasprotnika. Drugi zadetek je padel v pravem trenutku, nekaj minut kasneje pa še tretji, ki je umiril nasportnika in končal prvi polčas. Želeli smo držati tempo tudi v drugem polčasu in se nismo zadovoljili z rezultatom. V prvih 15 minutah smo zadeli še trikrat in pripeljali tekmo normalno do konca. S tem smo zaključili jesenski del, za fante sledi krajši premor, trenerji pa bomo misli že usmerili v priprave. Z delom, ki smo ga opravili v jeseni, smo zadovoljni, še vedno bomo pa iskali načine za napredek. "

Podrobnosti o tekmi NA TEJ POVEZAVI.

Sledi zimski premor, prvenstvo se bo previdoma nadaljevalo 24.02.2024, ko bodo Grosupljčani na domačem igrišču gostili Nafto 1903.