Nadaljuje se 3.SNL zahod

V nedeljo nogometaši Brinja Grosuplje v derbiju prvega spomladanskega kroga 3.SNL zahod v Grosupljem gostijo Famo Vipavo.

Za ekipo, ki vodi na prvenstveni lestvici so uspešne priprave v zimskem tekmovalnem premoru. Trenerska ekipa pod vodstvom Gorana Markovića je večino priprav opravila na domačem igrišču z umetno travo, tradicionalno pa so nekaj dni izkoristili za skok v hrvaško Istro.
Ekipa se je v zimskem prestopnem roku dodatno okrepila z Milanom Đajićem, Matejem Verstovškom in Lukom Žinkom. Slednji zaradi poškodbe za Grosupeljčane še ni zaigral. Po poškodbah, sta se v trenažni proces vrnila Anže Pucihar in Matic Sojer.

Pred nedeljskim derbijem je trener Goran Marković povedal: "Začetek prvenstva pričakujemo dobro pripravljeni. Kljub dolgemu in napornemu pripravljalnemu obdobju se veselimo, da se začnenja tekmovalno obdobje. Ekipo smo v zimskem prestopnem roku dodatno okrepili in se hkrati zahvalili nekaterim igralcem katerim nismo mogli zagotoviti igralnih minut. Trenutno smo vodilni na lestvici, kjer si želimo ostati tudi po spomladanskem delu. Zavedamo se, da garancij v športu ni in da moramo ostati predani delu in našim konceptom v igri, saj smo s tem načinom trenutno tam kjer smo. Naš cilj bo na vsaki tekmi prikazati všečno, gledljivo predstavo, ki bo osnova za dosego zastavljenih ciljev. Že v nedeljo nas čaka prvi derbi od dvanajstih, saj pričaujemo ekipo Vipave, zato vabimo vse pristeaše našega kluba, da nas pridejo podpirat."

V pripravljalnem obdobju so nogometaši Brinja Grosuplje prikazovali zelo dobre igre. Odigrali so devet tekem na katerih so zabeležili 6 zmag, 2 neodočena izida in 1 poraz.

Po uspešnem zaključku jesenskega dela prvenstva v 3.SNL zahod, Grosupeljčani težko bežijo od vloge favorita na nedeljski tekmi. Vendar ne gre pozabiti, da je bila ravno Vipava edina ekipa, ki je v prvi polovici prvenstva uspela poraziti trenutno vodilno moštvo lige.

V nedeljo 13.03.2022 se v Grosupljem obeta zelo zanimiva prvenstvena tekma, zato vas ob 15. uri vabimo na stadion v Športni park Brinje Grosuplje.