NK Brinje Grosuplje je okrepil kapetan slovenske reprezentance do 19 let, Nejc Klašnja

Obetavni centralni branilec, ki prihaja na polletno posojo iz prvoligaša NK Celje, je svoje osnovno nogometno znanje pridobival prav v Grosuplju. Nogomet je začel igrati pri osmih letih in rumeno-modri dres nosil vse do kadetske selekcije, ko se je preselil k Domžalam.

Ob Kamniški Bistrici je nastopal za kadetsko in kasneje še mladinsko ekipo, na polovici sezone 2021/2022 pa je prestopil k Celju. Poleg igranja za selekcijo do 19 let je vknjižil tudi en nastop v prvi slovenski nogometni ligi. V želji po pridobivanju igralskih izkušenj je 18-letnik, ki ima sicer še vedno pravico nastopanja v mladinskih kategorijah, na začetku letošnje sezone odšel na posojo k drugoligašu iz Slovenske Bistrice, za katerega je zbral 11 nastopov.

Sedaj se je vrnil v svoj matični klub in okrepil igralski kader pred začetkom spomladanskega dela sezone. Ob sklenitvi sodelovanja je dejal: »V obdobju, ko me ni bilo, je klub naredil res ogromen napredek. Uvrstitev v drugo ligo je samo dokaz dobrega dela in truda vseh v klubu. Lepo se je vrniti v svoje matično nogometno okolje. Še vedno se z vsemi zelo dobro razumem, zato so me fantje lepo sprejeli. Je pa seveda tudi nekaj novih obrazov, ki jih morem še spoznati. Sedaj se začne trdo delo, da se optimalno pripravimo na nadaljevanje sezone.«