2.SNL> Neporaženi iz gostovanja pri Iliriji 1911

ILIRIJA 1911 : BRINJE GROSUPLJE 1 : 1
Dejan Djermanović(42'); Tibor Gorenc Stankovič(63'-ag)

Osnovna naloga je bila v Ljubljani opravljena. Nogometaši Brinja so iz gostovanja prišli neporaženi.

Precej izenačena tekma v prvem polčasu, na ne preveč dobri igralni površini, v katerem so bili nogometaši Ilirije 1911 v zaključkih akcij nevarnejši, to pa izkoristili nekaj minut pred zaključkom prvega dela igre in povedli z 1:0. Že pred tem se je v eni od akcij poškodoval igralec obrambne vrste Brinja, Adnan Abdić, ki ni mogel nadaljevati igre.
V drugem delu igri smo videli višji nivo igre grosupeljskih nogometašev. Pritisk proti vratom domačinov je v 63. minuti povzročil, da so si domači zabili avtogol za poravnanje izida na 1:1. V nadaljevanju je bilo malo situacij, kjer bi ekipi lahko dosegli zadetek. Tekma se je končala z 1:1.

Kljub zgodovinski točki, pa domači strateg Goran Marković po tekmi ni bil najbolj zadovoljen in je povedal: "Tekma, na kateri ni bilo veliko priložnosti, zagotovo je temu pripomogla tudi slaba igralna površina. Kljub neodločenem rezultatu z samo igro ne moremo biti zadovoljni, saj smo preprosto prepočasni v vseh segmentih igre, tako v organizaciji igre, gibanju brez žoge, kot duel igri v obeh fazah in predvidevanju situacij. Če bomo želeli biti tudi v polju ekipam konkurenčni bo potrebno stopiti iz cone ugodja, zavihati rokave in še bolj trdo delati, predvsem pa vsak izvajati svoje naloge, kot smo dogovorjeni. Današnji rezultat nas ne sme uspavati, ampak nam dati samo dodaten zagon za trdo in kvalitetno delo."

Postava Brinje Grosuplje: Ožbej Kisovec, Adnan Abdić, Al Mahič, Domen Klančnik, Filip Nikola Ostojič, Ajdin Dergić, Tim Tomažon Beguš, Milan Đajič, Sandi Ćoralić, Nejc Pušnik, Denis Boh(K). Rezervni igralci: Jaka Grilj Miletič Anže Šparovec, Matej Čož, Arijan Djelovci, Gregor Dorniž, Anže Pucihar, Jan Kovač, Rok Šporar.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Po zgodoviski točki tudi na gostujoči tekmi, čakamo, da nogometaši Brinja Grosuplje nov mejnik v 2.SNL. Prvo zmago, priložnost bo že prihodnjo nedeljo na domačem igrišču, ko v goste prihaja Rogaška. Tekma se bo pričela ob 17:00 uri. Vabljeni!

Video posnetek tekme: