Nova okrepitev Brinja je Marcel Kene

Ekipa Brinja je ima novega napadalca. Med modro-rumene prihaja 25-letni Marcel Kene, ki je nazadnje zastopal barve avstrijskega kluba Ilzer SV.


Nogometno kariero je začel pri ljubljanskemu Interblocku, kot starejši deček pa se je preselil k Domžalam in tam ostal do vhoda v člansko konkurenco. Za Domžale je redno zbiral nastope in pridno zabijal zadetke. Za kadetsko selekcijo je na 40 tekmah dosegel 16 golov, pri mladincih pa je nastopil 38-krat in vknjižil 15 zadetkov.

Po zelo uspešnem nastopanju za klub, ki domuje ob Kamniški Bistrici, je prestopil v NK Bravo, kjer je nabral prve izkušnje v članski konkurenci, nato pa je sledila selitev k Aluminiju. V Kidričevem je izkusil igranje v prvi slovenski nogometni ligi. V najvišjem rangu slovenskega nogometa je dosegel tudi zadetek. Kasneje je nekaj časa igral še za Dekane in Dravo, nato pa je sledila selitev v Avstrijo.


Pri naših severnih sosedih je zastopal barve četrtoligašev ASK Kohfidisch in Ilzer SV. Letos se je odločil za selitev nazaj domov v Slovenijo in izbral je NK Brinje Grosuplje. Odigral je tudi že svojo prvo pripravljalno tekmo v dresu Brinja in takoj dosegel zadetek. Uspešen je bil na torkovem obračunu z Vrhniko.


O sklenitvi sodelovanja je dejal: »Zadovoljen sem, da sem postal član Brinja. O klubu sem slišal veliko dobrega. Treningi so na visokem nivoju, kar je zelo pomembno. Cilj ekipe v spomladanskem delu je jasen. Želimo si zagotoviti obstanek v drugi ligi. Z vsako tekmo moramo napredovati in dal bom vse od sebe, da bom klubu pomagal do izpolnitve zastavljenih ciljev. Privajanje na novo okolje ne bi smelo biti težko, saj veliko fantov že poznam in so me lepo sprejeli.«